onsdag, august 26

Nydelig formiddag

Start dagen med en liten yoghurt
Meld deg på ei tidlig treningsøkt
Prøv gjerne en ny treningsform
f.eks Body&mind
Sykle hjem med treningsbaggen bakpå sykkelen
Lag cottage-cheese-pannekaker
(Oppskrift: 2 egg,
2 store skjeer cottage-cheese,
2 store skjeer havregryn,
så mye kanel du vil,
stekes som pannekaker)
som du spiser med Mammas hjemmelagde syltetøy
Ta en deilig dusj
Rydd litt i leiligheten og nyt stillheten
Prøv å motivere deg selv til å lese pensum
med en god kopp te i handa
Putt gjerne litt honning i teen for å fikse hostingen ;)

Ha en fin dag, alle sammen!

4 kommentarer:

Agnete sa...

Lyder HERLIG!! :)
Jeg vil også begynne å trene igjen! Og spise pannekaker!
En stor klem til deg på en onsdag! :)

Lill Therese sa...

Spennende pannekaker! Kanskje vi skal prøve å lage i helga til mamsen og papsen. Hmm! Liker "lista" di. Nydelig!

Tagholdt sa...

EN dag skal jeg prøve det! ;D

Anonym sa...

Takk for besøket! Veldig veldig koselig!!!

Her er oppskriften ;)

Foccacia

8 dl vann
50 g gjær
3+1 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts honning eller sukker
ca 17 dl hvetemel

Løs gjæren opp i lunkent vann, tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet. Tilsett 3 ss olje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk grøtaktig” konsistens. Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30 min. Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterheve under plast 30-40 min.

Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hul i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (flaksalt) og ev rosmarin. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 200 grader i 20 - 30min.

Avkjøl på rist.


Tips! Ikke ta oppi alt melet med en gang. Jeg pleier sjelden å bruke så mye som det står her. "Deigen" skal være løs. I tillegg til flaksalt er det godt å dytte nedi oliven (uten kjerner), fetaost og ev. soltørka tomater i olje.

Nam! :)